Waarom het parkeerbeleid in Aalst niet werkt en moet veranderen

Je hebt het wel al eens meegemaakt. Je parkeert je wagen in Aalst. Plots staat er een betaalautomaat om je geld te innen. Vroeger kon je er nochtans gratis parkeren. Of je vindt een boete onder je ruitenwisser. Je portemonnee is weer wat lichter. Steeds meer Aalstenaars laten hun ongenoegen over het parkeerbeleid horen. Wat loopt er mis? En hoe zorgen we voor een parkeerbeleid op maat van de Aalstenaar? Je leest het hieronder.

PVDA Aalst: “Stadsbestuur moet OPC verplichten boetes hallen terug te betalen”

“Carnavalisten zijn geen melkkoeien”, zegt Alexander Van Ransbeeck van PVDA Aalst. “Optimal Parking Control (OPC) deelde onterecht parkeerboetes uit aan de carnavalswerkhallen, ondanks de belofte van het stadsbestuur dat carnavalisten een maand lang gratis mochten parkeren aan de werkhallen.” De partij is niet tevreden met de latere start van het gratis parkeren en wil dat bevoegd schepen Jean-Jacques De Gucht dit onmiddellijk rechtzet.

PVDA Aalst: “Meer parkeerautomaten dan bankautomaten in Aalst”

PVDA Aalst betreurt dat het ASZ haar bankautomaat verliest. “Deze besparing van de grootbanken treft patiënten en werknemers van het ziekenhuis. Iedereen zou steeds dichtbij cash geld moeten kunnen afhalen”, zegt Alexander Van Ransbeeck van de PVDA. De PVDA diende een wetsvoorstel in dat de toegang tot bankautomaten in Groot-Aalst verzekert. “In Aalst komen er steeds meer parkeerautomaten bij, terwijl bankautomaten verdwijnen. We moeten die evolutie omkeren.”

Vier het voorbije en het nieuwe jaar met je lokale PVDA-afdeling

We wensen je een gelukkig 2023. Het voorbije jaar was er één vol actie en het volgende jaar zal minstens even energiek worden! Om het jaar goed in te zetten, nodigen we je uit op de nieuwjaarsreceptie van je lokale afdeling, en/of op de provinciale nieuwjaarsdrink in Gent.  Je vindt hieronder een overzicht van de recepties:

Gratis vervoer naar Basta!

Het leven wordt duur. Onbetaalbaar duur. De energieprijzen ontploffen. Alles stijgt behalve onze lonen. Het coronabeleid faalt. Tijd voor actie. Nu.

PVDA Aalst: “Circulatieplan moet voorrang aan inwoners geven”

Romain Dierickx heeft ons verlaten

Vandaag, 4 april, is Romain Dierickx overleden op 82-jarige leeftijd. Met hem verliest PVDA Aalst een van haar grondleggers. Tot op zeer hoge leeftijd bleef hij actief ijveren voor de uitbouw van onze partij. Tomeloos werkte hij aan het verspreiden van onze standpunten en flyers, onvermoeibaar ging hij in discussie. Velen van ons verliezen met hem een vriend en kameraad, een mentor, een man die hen geholpen heeft, een luisterend oor heeft geboden.

PVDA Groot Evergem geeft medaille aan Corona-helden

«Mogen wij je even storen? Wij vinden dat ook jij een van de Corona-helden bent en daarom hebben wij een medaille voor jou.» Met die boodschap trokken leden van PVDA Evergem afgelopen zaterdag naar enkele grootwarenhuizen in Ertvelde.

N-VA en sp.a Sint-Niklaas akkoord met verhoging erelonen AZ Nikolaas

De Sint-Niklazenaren kregen begin juli via de pers te horen dat de erelonen in AZ Nikolaas worden verhoogd van 110% naar 150%. PVDA Sint-Niklaas stelde meteen de vraag of de vertegenwoordigers van de stad dit mee hadden goedgekeurd of niet? Chris Wauman (PVDA Sint-Niklaas): “Gisteren bevestigde het stadsbestuur dat hun vertegenwoordigers deze prijsstijging inderdaad mee hebben goedgekeurd. Het kan ook anders: PVDA Sint-Niklaas wil de erelonen gewoonweg afschaffen.”

PVDA Gent onthult inspectieverslagen viaduct Gentbrugge: "Het is een wonder dat hier nog geen gewonden zijn gevallen."

Na de instorting van de brug in Genua kwam het afbrokkelende E17-viaduct in Gentbrugge opnieuw in de schijnwerpers. De Gentse PVDA trekt aan de alarmbel, want in tegenstelling tot wat er in de pers werd beweerd door het Agentschap Wegen en Verkeer worden er veel te weinig inspecties doorgevoerd van het gevaarte. Dat stelt de partij vast op basis van de rapporten van het agentschap zelf. Door de slechte staat van het viaduct moet er elk jaar een volledige inspectie gebeuren, maar de laatste twee vonden plaats in 2011 en 2015. "Weer een symptoom van de besparingen," meent PVDA-lijsttrekker Tom De Meester. "Ondertussen blijven er brokstukken naar beneden vallen. Het mag een wonder heten dat nog geen gewonden zijn gevallen."