Gratis vervoer naar Basta!

Het leven wordt duur. Onbetaalbaar duur. De energieprijzen ontploffen. Alles stijgt behalve onze lonen. Het coronabeleid faalt. Tijd voor actie. Nu.

PVDA Aalst: “Circulatieplan moet voorrang aan inwoners geven”

Romain Dierickx heeft ons verlaten

Vandaag, 4 april, is Romain Dierickx overleden op 82-jarige leeftijd. Met hem verliest PVDA Aalst een van haar grondleggers. Tot op zeer hoge leeftijd bleef hij actief ijveren voor de uitbouw van onze partij. Tomeloos werkte hij aan het verspreiden van onze standpunten en flyers, onvermoeibaar ging hij in discussie. Velen van ons verliezen met hem een vriend en kameraad, een mentor, een man die hen geholpen heeft, een luisterend oor heeft geboden.

PVDA Groot Evergem geeft medaille aan Corona-helden

«Mogen wij je even storen? Wij vinden dat ook jij een van de Corona-helden bent en daarom hebben wij een medaille voor jou.» Met die boodschap trokken leden van PVDA Evergem afgelopen zaterdag naar enkele grootwarenhuizen in Ertvelde.

N-VA en sp.a Sint-Niklaas akkoord met verhoging erelonen AZ Nikolaas

De Sint-Niklazenaren kregen begin juli via de pers te horen dat de erelonen in AZ Nikolaas worden verhoogd van 110% naar 150%. PVDA Sint-Niklaas stelde meteen de vraag of de vertegenwoordigers van de stad dit mee hadden goedgekeurd of niet? Chris Wauman (PVDA Sint-Niklaas): “Gisteren bevestigde het stadsbestuur dat hun vertegenwoordigers deze prijsstijging inderdaad mee hebben goedgekeurd. Het kan ook anders: PVDA Sint-Niklaas wil de erelonen gewoonweg afschaffen.”

PVDA Gent onthult inspectieverslagen viaduct Gentbrugge: "Het is een wonder dat hier nog geen gewonden zijn gevallen."

Na de instorting van de brug in Genua kwam het afbrokkelende E17-viaduct in Gentbrugge opnieuw in de schijnwerpers. De Gentse PVDA trekt aan de alarmbel, want in tegenstelling tot wat er in de pers werd beweerd door het Agentschap Wegen en Verkeer worden er veel te weinig inspecties doorgevoerd van het gevaarte. Dat stelt de partij vast op basis van de rapporten van het agentschap zelf. Door de slechte staat van het viaduct moet er elk jaar een volledige inspectie gebeuren, maar de laatste twee vonden plaats in 2011 en 2015. "Weer een symptoom van de besparingen," meent PVDA-lijsttrekker Tom De Meester. "Ondertussen blijven er brokstukken naar beneden vallen. Het mag een wonder heten dat nog geen gewonden zijn gevallen."

PVDA vraagt ambitieus plan voor sociale woningen in Geraardsbergen

Geraardsbergen telt amper 2,5 sociale woningen per 100 huishoudens. “Daarmee pak je de woonproblematiek in onze stad niet aan”, zegt Nick Dobbelaere, lijsttrekker van PVDA Geraardsbergen. “Betaalbaar wonen moet voor iedereen mogelijk zijn, en de stad Geraardsbergen moet dat snel in handen nemen."