PVDA Groot Evergem geeft medaille aan Corona-helden

«Mogen wij je even storen? Wij vinden dat ook jij een van de Corona-helden bent en daarom hebben wij een medaille voor jou.» Met die boodschap trokken leden van PVDA Evergem afgelopen zaterdag naar enkele grootwarenhuizen in Ertvelde.

De één wordt er stil van, de ander reageert heel uitbundig, maar aangenaam verrast zijn ze allemaal: de winkelbedienden, slagerij-medewerkers en kassiers van Aldi en Carrefour in Ertvelde.

«We willen jou bedanken omdat je het volhoudt, tijdens deze crisis. Het moet allesbehalve makkelijk zijn en voor al het werk dat je doet, mag je best ook beter betaald worden.» Daar zijn ze het zeker mee eens.

Holdings zoals Delhaize en co boeken in deze coronatijden superwinsten. Ze zagen de cijfers met maar liefst 20% stijgen. Daartegenover staat dat de winkelbedienden minstens 20% harder moeten werken, onder risicovolle en af en toe onaangename omstandigheden.

De PVDA vecht voor de verhoging van het wettelijk minimumloon met 4 euro bruto per uur (van 10 tot 14 euro/uur of ca. 2300 euro/maand bruto) en voor het recht op structurele loonsverhogingen. Want een medaille is goed, opslag is beter!